top of page

AV Care

ONTZORGT IN BEELD & GELUID

DIGITALE TELEVISIE KIJKEN VIA COAXKABEL

KIJKT U NAAR DIGITALE TELEVISIE ZONDER TUSSENKOMST VAN EEN "KASTJE" (DECODER) ?

DAN IS DEZE INFORMATIE VAN BELANG VOOR U !

WEL EENS BLOKJES IN UW BEELD, STAAT HET BEELD STIL OF EEN SNERPEND GELUID ?

Er is dan sprake van een signaalstoring. Veelal ontstaan storingen bij mensen thuis door coaxkabels, pluggen, splitters en antenneversterkers van slechte kwaliteit en/of onderhevig aan ouderdom. Dit is dan ook de reden dat er door uw provider gevraagd wordt dit eerst goed te controleren. Net als bij uw energie leverancier bent u zelf verantwoordelijk. In dit geval dus voor de door u gebruikte coaxkabel, connectoren, splitter en eventuele antenneversterker.

Op deze pagina leest u waar u op moet letten en welke veranderingen wellicht aangebracht moeten worden. AV Care kan u hierbij helpen. Op afspraak komt AV Care aan huis en neemt de infrastructuur van uw antennebekabeling onder de loep.

Coaxkabel

Bij coaxkabels is de kwaliteit van de kabel zeer belangrijk. Oudere kabels zijn vaak niet voldoende afgeschermd voor signaal van buitenaf (vooral 4G).

Het gevolg hiervan is dat diverse zenders storing kunnen vertonen. Tegenwoordig zijn er veel kabels te koop met het Kabel Keur keurmerk. Deze kabels bieden goede afscherming en het minste verlies.

 

Contoleer de coaxkabel en let op het volgende:

● Is de kabel beschadigd? Beschadigingen kunnen signaal verlies veroorzaken.
● Is het een oude kabel? Oudere kabels bieden niet altijd de juiste afscherming van het     signaal.
● Heeft de coaxkabel het Kabel Keur keurmerk? Dit staat op de verpakking van uw kabel. Of is voorgedrukt op de kabel zelf.
● Wat is de lengte van de kabel? Bij kabels van langer dan 10 meter kan het verlies van het signaal soms al te hoog worden.

antenneplug

Bij de controle van uw aansluitpluggen is het belangrijk dat deze van de juiste kwaliteit zijn en goed aangedrukt zijn. Connectoren van slechte kwaliteit zijn vaak onvoldoende afgeschermd, hierdoor ontstaat gemakkelijk storing op het antennesignaal. Het gevolg laat zich raden....

Controleer de antennepluggen en let op het volgende:

● Is de antenneplug voorzien van een metalen behuizing? Plastic beschermt niet tegen signalen van buitenaf. Metaal doet dit wel, kies daarom altijd voor metalen antennepluggen.
● Zijn de antennepluggen van juiste kwaliteit. Antennepluggen met het  Kabel Keur keurmerk bieden gegarandeerd de juiste kwaliteit.
● Zijn de antennepluggen juist  gemonteerd? Antennepluggen die niet goed op de kabel zijn gemonteerd veroorzaken veelal de storing op het televisiesignaal.

SPLITTER

Bij splitters is ook de afscherming belangrijk. Splitters in een plastic behuizing zijn niet beschermd tegen signaal van buitenaf. Ook is het belangrijk om er goed op te letten welke splitter er wordt gebruikt en of deze ook gebruikt kan worden. Het is namelijk situatie afhankelijk welke splitter de beste oplossing is.

Controleer de splitter en let op het volgende:

● Is de splitter voorzien van een metalen behuizing? Plastic houdt signaal van buitenaf niet tegen.
● Het aantal uitgangen van de splitter. In veel gevallen kan een splitter met maximaal 3 uitgangen gebruikt worden, een splitter met meer uitgangen zonder versterking leidt tot serieus verlies van signaalsterkte hetgeen ook tot storingen als gevolg heeft.

antenneversterker

 Een versterker is alleen nodig als het inkomende signaal verdeelt wordt naar meerdere apparaten waarbij ieder apparaat een goed signaal niveau nodig heeft.

Een versterker die het signaal teveel versterkt kan tot problemen leiden. De apparatuur heeft een onder en bovengrens voor de sterkte van het signaal om goed te functioneren. Bij zowel hoog als laag signaal zullen beide apparaten blokkend beeld en signaal verlies vertonen.

 

Net als bij coaxkabels, connectoren en splitters speelt bij versterkers ook de afscherming een grote rol. Een onvoldoende afgeschermde versterker kan ook storing in het signaal versterken.

Bij storingen van on-demand en internet is het verstandig om op het type versterker te letten. Hierbij is het belangrijk  dat er gebruik gemaakt wordt van een retour geschikte antenneversterker. Het retour signaal dient hierbij voor het sturen van informatie naar uw provider. Een versterker die niet retour geschikt is kan geen signaal naar de provider door laten. Het gevolg hiervan is dat uw internet en diensten zoals Youtube Netflix etc. niet volledig functioneren.

Antenneversterkers met Kabel Keur keurmerk zijn standaard voorzien van retour versterking. U kunt dus modems, mediaboxen en decoders achter deze versterkers plaatsen om het signaal te verbeteren.

IMG_5574.jpg
bottom of page