top of page

AV Care

ONTZORGT IN BEELD & GELUID

 NETWERKSPELERS

"STREAMEN" VAN MUZIEK ZEGT U ?

Voor velen nog steeds een begrip dat niet geheel duidelijk is. Muziek luisteren via het internet oftewel via je eigen netwerk in huis wordt STREAMEN van audio genoemd. Nu kun je muziek luisteren op ieder moment dat je het wilt, je eigen muziekvoorkeur beluisteren, op een apparaat afpelen naar keuze en via muziekdienst die jij zelf kiest. De bekendste muziekdienst is SPOTIFY waarbij je middels een abonnement toegang krijgt tot miljoenen audiotracks. Verderop krijg je een overzicht van de diverse muziekdiensten. Het apparaat waarop je afspeelt wordt een NETWERKSPELER genoemd en die  bestaan in vele varianten en diverse prijs categorieën. Verschillende audio weergave kwaliteiten bepalen hoofdzakelijk het prijsverschil. De netwerkspelers die AV Care aanbiedt installeert en demonstreert zijn te koop in de prijsklasse €49,- tot €1099,- Grote prijsverschillen zul je zeggen en dat is zo. Het waarom dit zo is wordt ook duidelijk als je verder leest.

INTERNET

RADIO

 • Luisteren naar lokale radiozenders

 • Luisteren naar duizenden radiostations wereldwijd.

 • Alleen Nederland heeft al meer dan 600 zenders

unnamed.png

MUZIEK

STREAMEN

 • Toegang tot online muziekdiensten zoals Spotify

 • Muziek beluisteren vanaf eigen PC of NAS (mits mogelijk op het apparaat)

 

thin-387_music_playing_cloud_stream-512.

podcasts

luisteren

 • Gratis audiofenomeen dat sterk in populariteit stijgt.

 • Podcasts kunnen over vele onderwerpen gaan zoals Nieuws Sport Film etc.

 

unnamed.png

WAT KAN EEN NETWERKSPELER EIGENLIJK?

EVEN IN DE SCHOOLBANKEN

Welk artikel je ook leest of met welke specialist je er ook over praat er wordt altijd met technische krachttermen gegooid. Of het nu gaat over Bitdiepte, samplefrequentie of bijvoorbeeld lossless audio en mp3, het blijft vaak een lastig verhaal. In eenvoudige taal probeert AV Care hier duidelijkheid in te verschaffen. Digitaal audio zoals bv bij CD wordt uitgedrukt in opnamekwaliteit van 16 bit en 44,1kHz. Hoe hoger deze getallen hoe beter de uiteindelijke kwaliteit zal zijn. Gaan we muziek downloaden dan gebeurt dit vaak in MP3 audiobestanden ( de zgn extensie). Deze MP3 bestanden zijn eigenlijk "uitgeperste" muziekbestanden waar muziekinformatie van het origineel wordt weggelaten om hiermee de bestandsgrootte te verkleinen ( factor 12 van de originele bestandsgrootte!). De audiofiele luisteraar die graag de beste geluidskwaliteit wil beluisteren zal kiezen voor Lossless en/of Highres Audio ( 24 bit en 192kHz waarborgt alle details zoals deze in de studio zijn vastgelegd). De resolutie en detaillering van de opnames worden aanmerkelijk vergroot.

 • SAMPLEFREQUENTIE: Digitale muziek is feitelijk een aaneengesloten rits van afzonderlijke samples die naast elkaar zijn gelegd. Onze hersenen herkennen dit als een continu geluid. Als de samplefrequentie 44,1kHz is betekent dit dat er 44.100 aparte samples per seconde aanwezig zijn. Meer details en meer verrijking van het geluid worden verkregen door een hogere samplefrequentie. Bij High-res audio is de samplefrequentie 192kHz ( 192000 samples per seconde!) Hoe meer samples er dus gemaakt kunnen worden, hoe preciezer een omzetter (converter) te werk kan gaan bij het vertalen van analoge signalen naar een digitaal geluid. De nauwkeurigheid in deze ligt bij 192000 samples per seconde aanmerkelijk hoger dan bij 44100 samples per seconde.

 • BITDIEPTE: Grofweg het dynamische bereik (van hoe zacht tot hoe hard het geluid kan zijn) van een audiobestand. Bij een audiobestand met bitrate van 16 worden er 16 bits gebruikt om één sample op te nemen. Hoe hoger de bitrate (bv 24 bit) hoe vloeiender de uiteindelijke geluidsgolf zal zijn.

WELKE AUDIOFORMATEN ZIJN ER?

 • MP3 formaat waarbij hoge compressie plaats vind om bestand zo klein mogelijk te maken. Wel het bekendste audio formaat. Door compressie is een track die normaal 30Mb in beslag neemt bij MP3 slechts 3Mb.

 • WAV bestanden bevatten ongecomprimeerde digitale audio inhoud. Dit zijn grote bestanden met CD kwaliteit (16 bit 44,1kHz).

 • AAC bestand is vergelijkbaar met MP3 bestand echter met extra toevoeging om de geluidskwaliteit en helderheid van oorspronkelijke bron te handhaven. Met name meer helderheid in de hogere frequenties.

 • FLAC FLAC (Free Lossless Audio Codec) is net zoals Mp3 een codering voor digitale audio. Sterker nog, FLAC is zelfs een high definition versie van de Mp3. Voor diegenen die hunkeren naar perfect geluid, waarin een levendige punch, heldere clicks en een rijke resonantie hoorbaar moeten zijn is FLAC de uitkomst. FLAC erin alle oorspronkelijke data te behouden en toch compressie uit te oefenen op het origineel. Een bestand van 30Mb is in FLAC slechts 15Mb

 • LOSSLESS EN HIGH-RES muziek is zoals ze in de studio werd opgenomen, met heel veel detail. Vrij gegeven door de muzikanten. Dat is dan ook hoorbaar wanneer je dit afspeelt op een degelijk audiosysteem.

streaming.jpg
grafiek AD.jpg

INSTAPPEN & NET IETS MEER

KEEP CALM AND LISTEN TO MUSIC

Om jezelf onder te kunnen dompelen in een bad van heerlijke muziek moet je je wel abonneren op een muziek streaming dienst. Wereldwijd zijn er velen echter de belangrijkste voor Nederland worden hieronder nader toegelicht.

 • SPOTIFY is wellicht wel de meest gebruikte muziekdienst die er is. De audiokwaliteit is goed te noemen echter voor de luisteraar met serieuze installatie wel te pover. Het aanbod van tracks is legio.

 • DEEZER is zeer zeker een streamingdienst die gekozen kan worden daar zij een aanbod hebben dat enigszins vergelijkbaar is met Spotify. De geluidskwaliteit is gelijk aan CD en dat is zeer goed te noemen.

 • TIDAL is een muziekdienst voor de verfijnde luisteraar. De hoge audiokwaliteit zorgt voor een nog gedetailleerdere weergave mits gebruik makend van een betere netwerkspeler en goede geluidsinstallatie. Abonnement vooir Tidal kost wel 2x zoveel als Spotify. Maar daar krijg je de hoge audiokwaliteit voor terug.

 • Qobuz is te vergelijken met Tidal en heeft ook als kenmerk dat de audiokwaliteit duidelijk hoger ligt dan Spotify. Ook voor Qobuz geldt, een betere netwerkspeler met een goede geluidsinstallatie.

chromecast-audio.jpg

CHROMECAST

Een zeer eenvoudige oplossing voor mensen die audio willen streamen EN er geen hoge geluidskwaliteit van verwachten. Geschikt voor Spotify

AUDIOKWALITEIT

€49,-

instap streamers.jpg

NUPRIME WR100

Een zeer slim en compact kastje met een goede audio kwaliteit. Volledig te bedienen met handige app. Ondersteunt naast Spotify OOK Tidal hetgeen al verraad hoe goed de kwaliteit al van deze netwerkstreamer is.Klik hier voor meer info.

€99,-

mid streamer.jpg

NUPRIME OMNIA WR-1

Alle specialisten zijn unaniem. Deze netwerkspeler is te goedkoop voor wat het de gebruiker biedt.Excellente geluidskwaliteit en degelijke opbouw van het product. Alluminium behuizing, digitale inputs om bv ook tv signaal mee te verwerken en op hoger niveau te tillen. De Sabre DAC zorgt voor prima omzetting van digitaal naar analoog. Klik hier voor meer info

€399,-

high streamer.jpg

CAMBRIDGE CXNv2

Superieure kwaliteit. DE netwerkspeler voor de veeleisende audiofiele luisteraar. Uitgerust met dubbele Wolfson DAC, upsampling van het signaal 24 bits 384 kHz, een duidelijk display voor informatie over artiest etc en een zeer gebruiksvriendelijke bediening. Sinds 2016 de  testwinnaar in diverse grote vakbladen bv What HiFi.

Klik hier voor meer info.

€999,-

AUDIOKWALITEIT
AUDIOKWALITEIT
AUDIOKWALITEIT
uitlopend model

NUPRIME OMNIA A-300

Nieuw:

De NuPrime Omnia A300 is een geïntegreerde Multi-Room streaming versterker boordevol aansluitingen en streaming mogelijkheden.

 • Versterker 2 x 150 W @ 8 ohm

 • Wi-Fi 24-bit / 192 kHz en Bluetooth 5.0 aptX HD-streaming

 • Ondersteuning voor Tidal, Qobuz, Spotify, Deezer, Tunein 

 • NAS en USB Streaming

 • Analoge en Digitale ingangen en uitgangen voor oa geluid van televisie

 • Hoofdtelefoon versterker

 • Gratis iOS en Android App

Bye Bye... bestaande audio apparatuur!

€1495,-

AUDIOKWALITEIT
Schermafbeelding 2020-12-04 om 10.10.06.
Nuprime A300.jpg

VAN A TOT Z BEGELEIDING

AV Care

INFORMATIE

Duidelijke uitleg van de verschillende netwerkspelers die door AV Care aan worden geboden. Dit kan middels een intake gesprek bij u aan huis.

DEMONSTRATIE

Middels een luistersessie op afspraak de verschillende audio kwaliteiten kunnen beluisteren.

Tevens mogelijk demo bij jou aan huis!

INSTALLATIE

Nadat keuze is gemaakt wordt het apparaat besteld en geleverd door AV Care en tevens volledig geinstalleerd. Kosten installeren €49,- per uur en €16,- voorrijkosten. Prijzen inclusief btw.

UITLEG

Na installatie zal AV Care de nodige apps op mobiele telefoon of tablet installeren en uitleg geven over het gebruik van de netwerkspeler

bottom of page